De band

Een groot podium, indrukwekkende show en muziek die retestrak in elkaar zit. Een harde bas die niet alleen de vloer waarop je staat, maar ook die halve liter bier in je hand laat trillen. Van kippenvel tot dansen op de eerste rij. Wanneer ben jij voor het laatst naar een tof concert geweest?

RED MONKEY is een concert spektakel dat het publiek meeneemt op een muzikale reis door verschillende stijlen en tijden. Zes enthousiaste, getalenteerde muzikanten – uit alle hoeken van het land – brengen ambachtelijke livemuziek. Aangekleed met een spetterende lichtshow.

Liefde voor muziek, jeugdig enthousiasme, perfectionisme en een flinke dosis plezier is dan ook wat deze dynamische groep verbindt, en dat zie en hoor je terug op het podium.

De Bandleden

Dominggus_PfaffDominggus Pfaff – Gitaar

Bepaald geen onbekende uit de Groninger muzikanten scene. Op 20-jarige leeftijd had Dominggus al het podium al gedeeld met artiesten als Iris Kroes, Ayden, TP4Y en B-Brave, en heeft hij gespeeld op plekken als Radio 538, 3FM en Koffietijd. Afgelopen zomer verhuisde hij naar Rotterdam om aan het conservatorium te studeren. “Wat ik zo speciaal vind aan RED MONKEY is dat alle muzikanten stuk voor stuk steengoed zijn. Door dezelfde passie en bedrevenheid lukt het om samen een fantastische show neer te zetten!”


Julia Schutten – Zang78974549_2283035551987554_2894709796026449920_n

Julia is een zangeres met met maar liefst 10 jaar zang ervaring. Op 10 jarige leeftijd begon zij haar carrière op het podium en vertolkte zij nummers van o.a Aretha Franklin, Etta James en Nina Simone. Een aantal jaar later heeft deze inspiratie geleid tot een mix van soul, gospel en R&B in haar eigen werk. Sinds vorig jaar studeert ze aan het conservatorium van Rotterdam, waar ze zich zowel ontwikkelt als artiest met haar eigen band en als backing vocaliste.


Ronald Klungel – ZangRonald_Klungel

Autodidact Klungel heeft nog nooit een muziekles gevolgd. Wel studeert hij Sociaal Juridische Dienstverlening aan de Hanzehogeschool, maar in zijn vrije tijd grijpt hij het liefst naar de microfoon. Met zijn deelname aan The Voice of Holland 8 timmert hij serieus aan de muzikale weg. “Naast het feit dat alle muzikanten van RED MONKEY belachelijk goed zijn, vind ik het heel gaaf hoeveel plezier iedereen er in heeft. Als ik tijdens een gig naar mijn bandleden kijk, wordt er constant gelachen, gesprongen en genoten. En is dat niet waar het allemaal om draait?”


Schermafbeelding 2020-02-19 om 21.04.49
Charlotte Hebels – Toetsen

Deze ambitieuze piano- en toetsenfreak zorgt voor de moderne sounds binnen de band.

Na een bachelor aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle te hebben afgerond, was zij absoluut nog niet uitgeleerd. Een tweede bachelor volgde aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam. Charlotte heeft o.a. gespeeld op NPO Radio 2, NPO 3FM en QMusic. Daarnaast heeft zij in voorprogramma’s gestaan van o.a. Doe Maar en Golden Earring. Naast spelen geeft Charlotte ook pianoles en is zij werkzaam als muziekdocent op een middelbare school.


18238109_696039603938658_6174736969511699238_oSteven Scheffer – Basgitaar

Het muzikale fundament van RED MONKEY wordt gelegd door de lekkere groovy basloopjes van bassist Steven. Hij speelt al jaren de sterren van de hemel op podia in zowel binnen- als buitenland. Met verschillende formaties heeft hij ervaring opgedaan in verschillende genres, maar de laatste jaren is hij zich vooral thuis gaan voelen in de soul, funk en R&B. “Wat ik tof vind aan RED MONKEY is dat iedereen goed is ik zijn/haar eigen instrument, waardoor het samenspel heel makkelijk gaat en er altijd een goede groove is. Samen met het plezier dat we hebben wanneer we samen spelen, is dit voor mij het belangrijkst!”


12657311_10153866140833431_778270788748122519_o

Wieger Dijkstra – Drums

De drummer van RED MONKEY luistert doorgaans naar de naam Wieger. Hij studeerde in 2016 af aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen om vervolgens direct door te gaan voor de Master Pop Drums aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam. Naast het spelen geeft hij ook drumles. “Wat ik heel chill vind, is dat ik gewoon coole muziek kan spelen, zonder dat ik me zorgen hoef te maken over de andere bandleden. Iedereen is goed in wat hij/zij moet doen. Alles gaat erg vloeiend en dat zorgt ervoor dat je als band veel lol hebt tijdens het spelen. Een hoop plezier en een dikke groove is voor mij dan ook het belangrijkst!”